Jdi na obsah Jdi na menu

Na přírodním zimním stadionu v Česticích už se bruslí - únor 2012

 Poslední týden v lednu 2012 se počasí umoudřilo a průměrná denní p1210322.jpgteplota klesla k 0°C a v nočních hodinách klesala k -6°C, proto nebylo na co čekat a mohla se začít připravovat ledová plocha. Díky velké pýli a chuti udělat něco pro hokej v Česticích, trávilo celé noci pár dobrovolníku svůj volný čas na zimním stadionu a stříkali slabé vrstvičky vody na antukový podklad. V následujícím týdnu mrazy ještě přitvrdili a tvorbu přírodního ledup1210333.jpg na stadionu trochu usnadnily. Jedinný problém zůstává sluníčko, které celý den svítí na stadion a hatí veškerou snahu připravit ideální podmínky pro víkendové zápasy týmu dorostu s mužstvem Semechnic a  týmu mužů s možstvem Rychnova n. Kn. Nicméně i přes nepřízeň počasí snaha těchto lidí neutuchá a snaží se aby ledová plocha byla připravena na jedničku. Za to si zaslouží minimálně veliké DÍKY, které se jim, ale zřejmě od nikoho nedostane. Já jím tímto aspoň za sebe vyjadřuju DÍKY a vy ostatní kdo čtete tento článek, až je tam zase uvidíte, řekněte jim aspoň nějaké to slovo, nebo je jen poplácejte po zádech a řekněte jim, že se jim to povedlo. Řekněte kdo z Vás by tam strávil tolik času bez nároků na nějakou odměnu a ještě do toho investoval svoje peníze a sháněl věci ať to je na údržbu rolby, nebo ostatních věcí. Kluci jsou fakt borci a  buďme rádi, že je u nás máme!!!

 p1210334.jpgPříprava ledové plochy ale není jediné, co se na stadionu loni i letos dělo. V podzimních měsících stejná parta nadšenců, co v zimě spravuje ledovou plochu, se rozhodla trochu předělat místní kiosek. Nakonec z toho byla dost velká akce, při které se celé venkovní posezení zastřešilo, zateplilo, osadilo se okny, plastovými a posuvnými dveřmi, sehnalo se  vytápění velkými kamny a koupila se nová lednice p1210327.jpgdo kiosku. Nyní se kiosku říká: „U HOKEJKY“ a v zimě slouží právě lidem co se starají o přípravu ledu, jako zázemí, kde se mohou trochu ohřát. Zároveň s touto rekonstrukcí kiosku se vyrobili nová vrata ke garáži, kde se skladují brány, shrnováky, gumy a další vybavení. A zároveň s tím se instalovala časomíra, která se sehnala ze zimního stadionu v Jičíně. I když není nejnovější, pro místní účely ideálně vyhovuje a myslím, že všichni fanoušci i hokejisté s ní budou p1210324.jpgspokojeni.

 Teď nám zbývá jen doufat, že nám počasí bude přát a ledová plocha ještě dlouho vydrží, aby se na ní mohlo sehrát co nejvíce zápasů. A kdo můžete, přijďte zafandit, ať všichni soupeři našich týmů vidí že hokej v Česticích žije.

 

 

Zapsal: Vladimír Javůrek

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář